برگزاری اولين جشن زردآلو در هرات

یزدفردا:در راستاي برگزاري جشنهاي برداشت محصول اولين جشن برداشت محصول زردآلوي هرات در محل سرچشمه نهر مسيح هرات پيش از ظهر امروز برگزار شد .

در اين جشن باشكوه اقشار مختلف مردم شهرستان خاتم اعم از باغداران ، كشاورزان ، دانشجويان آموزشكده كشاورزي امين ، مردم شهرستان و مسئولين ادارات و نهادها حضور داشتند .

امامي ميبدي فرماندار و رئيس ستاد برگزاري اين جشن طي سخنان مفصلي پتانسيل شهرستان به ويژه هرات را در امر توليد زردآلو با كيفيت و كميت بالا ،‌بسيار مطلوب و عملكرد دستگاههاي مرتبط از جمله جهاد كشاورزي در ارتباط با افزايش كيفيت و كميت اين محصول و حفظ باغات موجود و مبارزه با آفات مختلف از جمله كرم سرشاخه خوار زردآلو و بازاريابي و رونق صنايع تبديلي در اين زمينه را نسبتاً نامطلوب ارزيابي و خواستار بهبود وضع موجود و رسيدگي به مشكلات كشاورزان در اين زمينه ها گرديد .

وي همچنين از برگزاري سومين جشن انگور در سالجاري در مروست خبر داد و از اينكه در دو سال گذشته بر خلاف پيشنهاد ايشان جشن زردآلو برگزار نشده است انتقاد نمود و اعلام كرد از اين پس همه ساله جهاد كشاورزي شهرستان بايد در سوم خرداد سالروز آزادسازي خرمشهر كه همزمان با آغاز برداشت اين محصول است اين جشن را برگزار كند .

دكتر حسين ابرقويي رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان ، مهندس مرتضوي رئيس صندوق بيمه روستايي و عشايري استان از ديگر سخنرانان اين مراسم بودند كه به تبيين و تشريح وزه فعاليت خويش در زمينه اين محصول ارزشمند پرداختند .

یزدفردا "علی آبادی:از زرد آلو بیشتر بدانیم :

زردآلو یک خویشاوند هلو و آلوست که تازه آن طعم ملایم وشیرینی دارد.همان طور که می دانید زردآلو این میوه خوش طعم تابستان فواید بسیاری دارد ولی قیمت آن را در لیست میوه های لوکس قرار می دهد

خواص زردآلو:

تازه یا خشک آن منبع خوب بتا کاروتن است.کمپوت آن بتا کاروتن بیشتری دارد چون گرما دیواره سلولی اش را می شکندو دسترسی بدن به بتاکاروتن راحت تر می شود.

همان طور که می دانید بتا کاروتن در بدن تبدیل به ویتامینA می شودکه این ماده غذایی به حمایت چشم ها و بینایی -پوست -غدد مختلف کمک می کند.

همین طور به ساختن استخوان و دندان ها کمک می کند.زرد آلو ها منبع خوب فیبر هستند.هر سه زرد آلو دو و نیم گرم فیبر دارند.منبع خوب پتاسیم نیز هستند.حاوی ویتامین B17(سیانید) - ویتامینB3(نیاسین) -B2(ریبوفلاوین) نیز هستند.
 هشدار:
زرد آلوی تازه کمی اکسالات دارد .خشک شده آن نیز ممکن است واکنش نامطلوب در افراد مبتلا به آسم ایجاد کند.

خشک شده آن نیز ممکن است واکنش نامطلوب در افراد مبتلا به آسم ایجاد کند.

فواید زردآلو:


کالری خشک شده یا پخته آن بیشتر است اما میزان کلسیم-فسفر و آهن آن نیزبه طور قابل توجهی بالا می رود.

همان طور که می دانید زرد آلو منبع بسیار خوبی از:کلسیم - فسفر - آهن -سدیم -گوگرد -منگنز-کبالت است

زردآلوی نرسیده مضر است و بهترست چند روز در یخچال نگه داری شود تا نرم و رسیده شود.

زردآلو برای آب گیری مناسب نیست اما می توان آن را با آب میوه های دیگر مخلوط کرد.

زرد آلو پای ثابت رژیم لاغری
در رژیم های لاغری به خوردن این ماده خوراکی بسیار توصیه می شود،زیرا علاوه بر اینکه کالری پایینی دارد، ...

زرد‌آلو از جمله میوه‌هایی است كه جدا از خواص منحصر به فردی كه در تامین املاح و ویتامین‌های بدن دارد، پای ثابت اغلب رژیم‌های لاغری به شمار می‌آید، چراكه كالری موجود در آن بسیار پایین است.

در واقع هر ۳ عدد زرد‌آلوی متوسط حدود ۵۰ كالری انرژی دارد. زردآلوی تازه منبع خوبی از ویتامین آ، سی، ای، پتاسیم و آهن است و خوردن ۲ تا ۳ زردآلو در طول روز، ۵۰ درصد از نیاز بدن به ویتامین آ را تامین می‌كند.

از سوی دیگر زردآلو فاقد چربی است و میزان كربوهیدرات موجود در آن بسیار پایین است. میزان قابل توجه آهن موجود در زردآلو به درمان كم خونی كمك می‌كند. سلولز موجود در زرد‌آلو هم خاصیت ملینی دارد.
در صورتی كه زردآلو قبل از غذا خورده شود به هضم غذا كمك می‌كند. همچنین تركیب مقداری عسل و آب معدنی با زردآلو و نوشیدن آن، تب را پایین می آورد.


مربای زردآلوی درسته

این مربا خیلی خوش عطره. درست کردنش هم راحته. نهایت یک ساعت وقت بگذارید و خوب مواظبش باشید، می تونید تهیه اش کنید.


به نظر من بهتره برای تهیه مربا ، نهایتاً از یک کیلو میوه استفاده کنید که در طول پخت له نشود.


مواد لازم :


زرد آلو : یک کیلو


شکر : یک کیلو


لیمو ترش تازه : نصف یک عدد


مربای زردآلوی درسته


طرز تهیه :


اولش بگم بهتره برای تهیه این مربا، همه زردآلوهایی که استفاده می کنید به یک اندازه رسیده باشند. وگرنه بعد از پخت، یکی سفت است و یکی دیگه له شده ! سعی کنید خیلی سفت یا خیلی له شده نباشند. حد متعادل. همه هم یکدست باشند. بدون لکه و سالم. اگر دوست داشتید مرباتون رنگش زرد باشه، بهتره از زردآلوهایی که بیرون به اسم زرد آلوی باغ می فروشند بخرید. اونهایی که رنگشون خیلی زرده. رنگ مربای زردآلو ، به رنگ خود زردآلوها بستگی داره. هرچی زردتر باشند، مربا هم زردتر می شه. البته همه زردآلوها مال باغه و هیچ زردآلویی توی جالیز عمل نمیاد ! در ضمن، اینکه نوشته ام «زردآلوی درسته» ، خیلی هم درسته از آب در نمیاد !


ابتدا زردآلوها رو می شوییم. بعد از خطی که روی هر زردآلو وجود داره، با چاقوی کوچولو، چاک می زنیم و به آرومی هسته رو در می آریم. بعد از دو سه تا هسته که درآوردید، قلق کار دستتون میاد. بهتره که دو تکه هر زردآلو از هم جدا نشوند. بعد از اینکه همه هسته ها رو درآوردیم، می ریم سراغ شهد. به اندازه شکر، بهش آب اضافه می کنیم و می ذاریم قوام بیاد.


بعد از اینکه قوام اومد، زردآلو ها رو بهش اضافه می کنیم. صبر می کنیم تا بپزه. یه کم که از زمان پختش بگذره، زردآلوها یه کم پلاسیده می شوند. نگران نباشید. خودش بعداً درست می شه ! البته نباید زیاد اونها رو بپزید. نگذارید له بشه. حالا که قراره زردآلوهاتون درسته باشند، اجازه بدین یه کم شکل داشته باشند. بعد از اینکه احساس کردید (!) مربا آماده است، آب نصف یه دونه لیمو رو بهش اضافه کنید. به خاطر طعم ترش و شیرین زردآلو، نباید آب لیمو زیاد باشه. بهتره چند ساعت (مثلاً شب تا صبح ، اگر که مربا رو شب پخته باشیم ) مربا در ظرفی که پخته شده بماند. بعد از آن مربا را در ظرف شیشه ای می ریزیم و درش را می بندیم و در یخچال نگهداری می کنیم. اگر شربت مربا به اندازه کافی قوام آمده باشد، مربا قابلیت این را دارد که تا یک سال در یخچال بماند.


مربای زردآلوی درسته


نوش جان ؛ گوارای وجود !

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا